Wegens een verhuizing is het tijdelijk niet mogelijk om te bestellen. Eerder geplaatste orders worden als normaal afgehandeld.

TsubakiTsubaki Motorketting Onderhoudskit

 • Tsubaki Motorketting Onderhoudskit
 • Tsubaki Motorketting Onderhoudskit
 • Tsubaki Motorketting Onderhoudskit
 • Tsubaki Motorketting Onderhoudskit
 • Tsubaki Motorketting Onderhoudskit
 • Tsubaki Motorketting Onderhoudskit

Tsubaki Motorketting Onderhoudskit
Set van een spuitbus Tsubaki Chain Cleaner en een bus Tsubaki Chain Wax. Gebruik de kettingreiniger en kettingspray regelmatig en correct, dit bespaart veel geld op vervanging van de kettingset. Ketting en tandwielen worden beschermd en slijten minder snel.

Gebruik van de Chain Cleaner
Plaats de motor op een achterbok, of een middenbok indien aanwezig, en zet de motor in neutraal.
Draai langzaam het achterwiel rond en spuit een dunne laag Tsubaki chain cleaner op de ketting. Draai op deze wijze de ketting twee tot drie maal rond, en herhaal dit proces voor de andere kant van de ketting. Zorg dat er voldoende reiniger tussen de schakels in komt, en focus op de verbindingsdelen.
Verwijder met een schone doek alle resten kettingvet, kettingreiniger en verontreiniging van de ketting.
Het is niet aan te raden om water of agressieve reinigers te gebruiken, aangezien deze de ketting en de O-ringen of X-ringen aan kunnen tasten.

Gebruik van de Chain Wax
Smeer de ketting bij voorkeur wanneer deze warm is, na een rit van plm. 15 min of meer. Plaats de motor op een achterbok, of een middenbok indien aanwezig, en zet de motor in neutraal.
Draai met de hand het wiel rond, en spuit een dunne laag Tsubaki Chain Wax kettingsmeer op de ketting. Schenk daarbij extra aandacht aan de pinnen en O-ring of X-ring. Het is aan te raden regelmatig een dunne laag aan te brengen, dit werkt beter dan minder regelmatig een dikke laag.
Verwijder druppels kettingvet met een schone doek. Laat de motor een nacht staan, zodat het vet goed in de ketting kan trekken en daar stroperig kan worden, dit voorkomt dat het kettingvet direct na aanbrengen weer van de ketting af geslingerd wordt.

Interval
Het onderhoud van een motorfiets ketting verschilt naar condities waarin gereden wordt. Over het algemeen is het aan te raden om elke 150 tot 300 kilometer de ketting te smeren, maar bij nat weer kan het vaker nodig zijn. 

Dit is een universeel product.

extra informatie

merk
Tsubaki

reviews

 • Goed geregeld

  7-11-2016, paul

  De ketting wax werkt goed, trekt goed in en spettert minimaal.
  Ik gebruik deze altijd bij mijn Diavel, nooit problemen.
  Goed product allen jammer dat je de wax niet apart kan kopen,
  je moet er altijd een bus reiniger bij nemen, deze gebruik ik minder.
  goede service.

 • Snelle en correcte levering

  15-6-2015, Tsubaki

  Via de website besteld in het weekend besteld, dinsdag werd het bestelde artikel ( motorketting onderhoudset ) keurig bezorgd.

 • Tsubaki voor mijn gsxr-1000.

  17-11-2014, RB .

  Absoluut snelle levering, en de kwaliteit is ook goed..,

 • Tsubaki voor mijn R6 met DID ketting

  25-9-2013, Rich

  Super, de set was de volgende dag al binnen!

desc